2018年云南红河成考报名咨询热线:0873-3992570 15752610321(同步微信号)
阅读理解
根据以下内容,回答下面试题。
Passage One
There has been, in history, a man who was swallowed by a whale and lived to tell the tale. The man's name is James Bartley. The records to prove his unusual experience are in the British Admiralty.
Bartley was making his first trip on the whaling ship Star of the East. Suddenly the lookout sighted a huge sperm whale. The whalers knew it was a huge whale by the size of the spray it blew into the air. They lowered their small boats. James Bartley was in the first longboat. The men rowed until they were close to the whale. A harpoon was thrown and it found its mark. It sank into the whale's flesh. The maddened beast crashed into the boat, snapping its tail at the men and the wreckage of their boats. When the survivors were picked up, James Bartley was missing.
Shortly before sunset, the whale was finally captured. The sailors tied the whale's dead body to the side of the ship. Because of the hot weather it was important that they cut up the whale right away. Otherwise, the meat would begin to rot and oil would begin to spoil. When they got to the stomach, they felt something moving about wildly. They thought it would be a big fish still alive inside. But when they opened the stomach they found James Bartley. After this trip, Bartley settled in England, and never returned to sea.
第1题 This passage is mainly about__________.
A.how to hunt whales for their oil and meat
B.The hard and dangerous lives that whalers had to live
C.The duties of each man on a whaling ship
D.a man who was swallowed by a whale and lived
答案:D
第2题 The sailors knew that something was in the whale's stomach because__________.
A.they could feel it moving about wildly
B.The whale seemed very heavy
C.The whale was swelling at one spot
D.The captain heard Bartley yelling for help
答案:A
第3题 James Barfley probably never went to sea again because__________.
A.he wanted different kinds of adventures
B.of fright and shock
C.he was crippled by the whale
D.he often got seasick
答案:B
第4题 The author, in telling James Bartley's story, informs us by__________.
A.narrating the plain facts
B.referring to whaling in general
C.comparing whaling to other fishing
D.dramatically telling what happened
答案:D
根据以下内容,回答下面试题。
Passage Two
In ancient times wealth was measured and exchanged in things that could be touched: food ,tools, and previous metals and stones. Then the barter system was replaced by coins, which still had real value since they were pieces of rare metal. Coins were followed by fiat money, paper notes that have value only because everyone agrees to accept them.
Today electronic monetary systems are gradually being introduced that will transform money into even less tangible forms,reducing it to a series of "bits and bytes" ,or units of computerized information, going between machines at the speed of light. Already, electronic fund transfer allows money to be instantly sent and received by different banks, companies, and countries through computers and telecommunications devices.
第5题 According to the passage, which of the following was the earliest kind of exchange of wealth?
A.Bartered goods. B.Fiat money
C.Coin currency D.Intangible forms
答案:A
第6题 The author mentions food,tools and precious metals and stones together because they are all__________.
A.useful items B.articles of value
C.difficult things to obtain D.material objects
答案:D
第7题 According to the passage, coins once had real value currency because they__________.
A.represented a great improvement over barter
B.permitted easy transportation of wealth
C.were made of precious metals
D.could become collector's items
答案:C
第8题 Which of the following statements about computerized monetary systems is NOT supported by the passage?
A.They promote international trade.
B.The allow very rapid money transfers.
C.They are still limited to small transactions
D.They are dependent on good telecommunications systems.
答案:C
昆明咨询点(上班时间上午9:00——晚间21:00 周末不休) |
咨询地址:昆明市五华区莲花池正街122号昆明理工大学校本部图书馆正背后科技创业大厦C幢1楼108室
乘车路线:市内乘29.70.83.104.115.146.168.175.248路公交车昆明理工大学北门站或教场路口站下车
咨询电话:13708806772 0871-65090323
咨询QQ:2437955266 1984817610
|
曲靖咨询点(上班时间9:00——18:00 周末不休) |
咨询地址:曲靖市麒麟区南宁西路290号4楼408室(大转弯,红绿灯口恒康门诊旁)
乘车路线:市内乘21.4.6.33路到滇东商城站下车,9路.11路到大转弯站下车
咨询电话:0874—3113112 15287908058
咨询Q Q:2540174774 1249156563
|
大理咨询点(上班时间9:00——18:00 周末不休) |
咨询地址:大理州下关市建设路滇西商务中心B3幢22楼7号(泰兴市场旁)
乘车路线:乘1、5、8、11、13、17、23、26路;支路2路公交车到泰兴市场站下车
咨询电话:0872-2267585 13988535602
咨询Q Q:2205459939 1483994085
|
|